Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Jelenetek egy házasságból

Jelenetek egy házasságból képek

 • - Jelenetek egy házasságból
 • - Jelenetek egy házasságból
 • - Jelenetek egy házasságból
 • - Jelenetek egy házasságból
 • - Jelenetek egy házasságból

Jelenetek egy házasságból jegyek, jegyrendelés

Jelenetek egy házasságból információk

Egy mai házasság felbomlásának történetét meséli el Ingmar Bergman humorral, keserű igazságokkal; a szeretet és taszítás bonyolult lélektanát igyekszik ábrázolni ebben a műben. Egy házaspár zökkenőkkel teli életét, egy színészházaspár jeleníti meg ebben az előadásban, nem hétköznapi módon. Mindannyiunk problémáit boncolgatják saját életük tárházán keresztül úgy, hogy közben minden szerepet ők maguk alakítanak a színpadon.

"Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre." - írta Ingmar Bergman a XX. század egyik leghíresebb filmrendezője, a darab szerzője.

Détár Enikő és Rékasi Károly több mint 20 éve házasok, két gyönyörű gyermek szülei. Életük talán legnagyobb szakmai kihívásával néznek most szembe:

"Dolgoztunk már együtt, egy színpadon, de ilyen fajsúlyú darabban és egymás partnereként még soha. Ennyi év után már a legkisebb rezdülésből tudjuk, hogy éppen mire gondol a másik. Éppen ezért bizonyos szempontból könnyebb és mégis talán ugyanazért sokkal nehezebb együtt játszanunk egy ilyen szerepet, mint egy idegennel. - mondta Détár Enikő, aki elárulta: Ők maguk is átmentek már bizonyos konfliktusokon azok közül, melyet most a színpadon láthatunk.
"Szerintem nincs is olyan komoly kapcsolat, amelyben a darabban történt jelenetek minimum felén nem mentek át a felek. Mégis nehéz mindezt a saját pároddal bemutatni. Előfordul, hogy egy vadidegennel kell csókolózni, vagy Karinak például gyakran vannak olyan szerepei, hogy verekednie kell. Soha egyikünknek sem okozott ez gondot. Most azonban az ágyjelenetnél is úgy viselkedtünk, mint a kamaszok, nagyon sokszor nekifutottunk, mire úgy sikerült, ahogy szeretnénk.
Amikor pedig az agresszió már nem csak a verbalitás szintjén jelenik meg, hanem fizikailag is, azt eljátszani talán életünk eddigi legnehezebb feladata."
Balatoni Mónika rendező
Détár Enikő színész
Rékasi Károly színész
Ingmar Bergman író
Forrás: Port.hu


Fizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

játék,

Színházműsor

  Eseménynaptár

  Fizetett hirdetés


  Fizetett hirdetés

  Máj 25

  Beregi Ünnepi Hét
  2018 tavaszán is megrendezésre kerül Vásárosnaményban a Beregi Ünnnepi Hét. A színes
  Nyíregyháza

  Máj 26

  VÁSÁROSnap és Gyermeknap
  Tartalmas vidám családi és gyermekprogramok várnak mindenkit Vásárosnaményban 2018. máj...........
  Nyíregyháza

  Júl 06

  Zoárd-napi Sokadalom
  2018. július 6-7-én Vásárosnaményban a régi Kraszna-hídon és környékén Vásárosnamény Város Önko...
  Nyíregyháza

  Fizetett hirdetés

  Megosztom  Színház műsor kereső Városom.hu

      

  Partnereink
  Facebook