Ha egy kiváló konyhai rutinnal rendelkező háziasszony azt mondaná nekem, hogy szerinte a főzőiskola csak ügyetlenkedő és fantáziátlan egyéneknek való, akkor most már ezt alaposan megcáfolnám. Hiszen magamat nem szerénytelenül gondolom ügyes és mindenféle kísérletezésre kapható amatőr szakácsnak, ám ennek ellenére az elmúlt hétvégén a
Gastropolis Főzőiskolájának elképesztően remek hangulatú konyhájában meglepően sok új fogást sajátítottam el.
A
Gastropolis szeptember 6-án a
Paleország második
Paleosuli sütő-főző-életmód tanácsadós napjának biztosította a remek helyszínt.
Sokak számára a paleozás még csupán egy nagyon különleges és nehezen megvalósítható életmód. Ez érthető is, hiszen nem kis lemondásokkal jár. Ám saját - ételallergiás - bőrömön megtapasztalva megéri áldozatot hozni. Az áldozathozatalról menet közben amúgy is megfeledkezünk, mert rájövünk, hogy paleózni nagyon sok szempontból jó.
Tehát már némi paleolit gyakorlatra szert téve, másodmagammal megindultunk a Paleosuli kenyérsütős kurzusára, melyet
Kiss Noémi az
Ehetemmm pékség tulajdonosa és a Paleosuli kezdeményezés egyik munkatársa adott elő. Remek hangulat közepette sajátíthattuk el a tökéletes tökmagos paleocipócskák elkészítésének fortélyait. Megismerkedhettünk számunkra még új alapanyagokkal és azok legoptimálisabb felhasználásával, valamint a vidám sütögetés közepette a tapasztalatainkat is kicserélhettük egymással. Őszinte leszek, számtalanszor sütöttem már paleo kenyérfélét, de valahogy eddig sosem jött úgy össze, hogy a végeredménnyel maradéktalanul elégedett legyek. Most azonban Noémi segítségével valami olyat sikerült feltálalni, amelynek íze nemcsak, hogy örömmel töltött el, hanem még további inspirációra sarkall. Ezt az élményt ezúton is köszönöm Kiss Noéminek és az esemény főszervezőjének
Sinka Milénának. A Paleosuli főzőtanfolyamán egy percig sem unatkoztunk és ráadásként a kenyér mellé még három kenyérre kenhető feltét is rákerült a receptes listánkra.
Köszönet az élményért az esemény szervezőinek! A pompás hangulatot a facebookos
képes beszámolónk prímán átadja>>>
Váljon számotokra is az egészséges ételek elkészítése ugyanakkora örömmé, mint a fogyasztásuk! Azonban, ha szorít az időd, se legyél rest jó ételek után nyúlni, mert a szervezeted azt bizony meghálálja. Szeptember 5-én megnyitott az
Ehetemmm Paleo Látványpéksége és Kávézója!
Szöveg: aZera - városom.hu