Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Hasznos / Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit tegyek, ha az adataim hibásan szerepelnek?
Amennyiben adataiban hibát talál, kérjük, legyen szíves azt az ugyfelszolgalat@mtt.hu címen jelezni! Kollégáink 24 órán belül válaszolnak és a hibás adatot javítják rendszerünkben.

 

Saját tartalom betöltése
Saját programját és látnivalóját bármikor megszerkesztheti és elküldheti nekünk, amennyiben elvégzi a szükséges regisztrációt. Látogatói regisztrációja után kérjük válassza ki a „Profilom” menüpontot, majd válasszon kategóriát a jobb oldalon található "Új tartalom hozzáadása" dobozból. Ezt követően a tartalmat tetszés szerint szerkesztheti, mentés után módosíthatja.

Az oldalra bárki, aki regisztrált felhasználó szabadon tölthet be tartalmat, viszont minden esetben kérjük ellenőrizze, hogy nem szerepel-e már az adatbázisunkban, illetőleg a feltöltött tartalomhoz - amennyiben nem saját szerzemény - mindenképpen szükséges a szerző írásos belegyezése és a forrás megjelölése. Ellenkező esetben Szerkesztőink az oldalról az írást eltávolíthatják.

 

Tölthetek fel képet?
Igen, az oldalunkra tölthet fel képet, amennyiben az szerzői jogot és a szabályzatunkat nem sérti.

 

Mik a feltöltés szabályai?
A feltöltött szöveg, kép és videó nem lehet: szerzői jogot vagy üzleti titkot sértő, magánszemélyt, üzleti szereplőt, nemzetet, országot, közösséget becsmérelő, vagy más módon bárki jó hírnevét sértő, erőszakra buzdító vagy ember ellen használatos fegyvert reklámozó, vallást, etnikai hovatartozást, szexuális beállítódást, betegséget, stb. pozitív vagy negatív minősítéssel illető, vagy bármilyen más módon személyiségi jogot sértő, kábítószer termelésére, forgalmazására, fogyasztására ösztönző személyes szexuális szolgáltatást kínáló, a közönség számára megbotránkoztató, egyéb jogszabályba vagy közerkölcsbe ütköző.

 

Hogyan válasszak kategóriát a feltöltéskor?
Egy adott tartalom feltöltése előtt kérjük a fő kategóriát - látnivaló, program vagy blog - úgy kiválasztani, hogy az valóban illeszkedjen a besorolásba. Egy kis segítség ehhez:
A látnivalók jellemzően az adott város és térségének a kézzel fogható létesítményei, természeti látnivalói, vagy emberi alkotásai.
A programok jellemzően az adott város és térségének a nagyobb tömegeket megmozgató rendezvényei, ünnepségei, megemlékezései, fellépései vagy bemutatói stb.
A blog kategória jellemzően az adott várost és térségét érintő átfogóbb bejegyzések vagy szubjektív beszámolók, írások. A blog kategóriába eshetnek például a mindennapok érdekesebb eseményei, történelmi, gazdasági leírások, közlekedés, turisztikai információk, helyi (nép)szokások, hagyományok vagy éjszakai élettel, bulikkal kapcsolatos írások.
Mivel néhány esetben nehéz egy entitás alkategóriákba való pontos besorolása ezért, ha nem található megfelelő kategória a listában, az adott program, látnivaló vagy blog lehetőleg a jellegéhez legközelebb álló alkategóriába kerüljön.

 

Hol van az iskolám vagy a polgármesteri hivatal?
A 'Látnivalók' kategóriában az 'Iskolák' címszó alatt elsősorban a műemléki jelleggel és/vagy a jelentős történelmi illetőleg történeti múlttal, vagy valamilyen kiemelkedő jelentőséggel bíró intézmények kerülnek be, csak úgy, mint a térség 'Műemlékek' kategóriába eső egyéb közintézményei. Egy város illetve térség iskolái és egyéb intézményei minden más esetben a POI (Points Of Interest - 'hasznos helyek, érdekes pontok') kategóriában keresendőek

 

Hol találom a strandokat, uszodákat?
A fenti létesítmények kategóriái néha félreértésre adhatnak okot. Az alapvetően uszoda jellegű építmények a 'Stadionok, sportlétesítmények', míg a jellemzően gyógyfürdők, szabad strandok, strandok a 'Fürdők' alatt találhatóak meg. Mivel a besorolás ez esetben nem egzakt, ezért érdemes mindkét kategóriában szétnézni.

 

Miket találok a műemlékek kategóriában?
A műemlék kategória elég széles körű, épp ezért, ha egy entitás nem jelenik meg más szűkebb tartalmú (Pl.: 'Várak, kastélyok') címszónál mindenképp érdemes a 'Műemlékek' címszó alatt is keresni.

 

Lehetek én is Önkéntes szerkesztő?
Igen, jelentkezz a Kapcsolat menüpontban található email címen! Az Önkéntes szerkesztők az oldalon kiemelt jogosultságokkal rendelkeznek.

 


Hasznos Városom.hu-n

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Szep 30

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Okt 14

Tuning és Retro Fesztivál
2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, a fiatal autóőrülteknek
Budapest

Szep 30

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

MegosztomPartnereink