Receptversenyt indított a Dunyha Vendéglő, amely a házias ízeiről híres. A legjobb receptek akár az étlapra is felkerülhetnek majd, de természetesen van nyeremény is, vacsoravoucherek a Dunyhába.
Fotóval, leírással várják az ötleteket.
2013. december 15-ig lehet elküldeni a recepteket.
Lassan itt a tél, így érdemes testileg, lelkileg is ráhangolódnunk az előttünk álló időszakra, mely nem csak a hidegről fog szólni, hanem az ünnepekről, a családról, a meghittségről és az összetartozásról is. Ilyenkor szorosabban bújunk össze a kandalló előtt, szívesebben főzünk laktató, szívet melengető leveseket és a hosszú téli estéken még arra is van időnk, hogy jó mélyen belebújjunk nagymamáink szakácskönyvébe és olyan receptekre bukkanjunk, ami gyermekkorunkat idézi. Ezek a szakácskönyvek olyan titkok tudói, mint hogy mitől lesz olyan omlós a sajtos pogácsa, hogyan lesz repedésmentes a karácsonyi beigli, vagy mi kell az igazán ízletes húsleveshez és ahhoz, hogy a négercsók habja az egekig érjen. A házias fogásoknak nem csak az a feladatuk, hogy jól lakjunk velük, hanem hogy visszarepítsen bennünket a gondtalan gyermekkorba és olyan emlékeket hozzon elő, mely még ünnepélyesebbé és mosolygósabbá teheti az előttünk álló időszakot. A Dunyha csapata most pont ehhez a meghittséghez kíván egy kicsit hozzájárulni és receptversenyt hirdet a háziasszonyok között.
A Dunyha nem csak arról híres, hogy Budapest első igazi libaétterme, hanem arról is, hogy itt a sokszor ridegen elegáns éttermekhez képest a kézműves alapanyagokra, a házias konyhára és a családias kiszolgálásra helyezik a hangsúlyt. Vidéki rokonoknál eltöltött kellemes ebédek hangulatát lehet felidézni itt, egy meseszerű környezetben, a természet lágy ölén, a Budai Tájvédelmi Körzet szívében. Ezt az oldalát szeretné tovább erősíteni az étterem egy receptverseny keretén belül. A beküldött recept lehet előétel, leves, főétel, sütemény, a lényeg, hogy legyen friss alapanyagokból elkészíthető, házias ízvilágú étel. A család kedvenceit várják! Lehet az egy tartalmas finom, télies leves, egy ropogósra sült ízletes pecsenye, egy omlós karácsonyi aprósüti, vagy valamilyen krémes torta.
A Dunyha a legszebb, legnépszerűbb és legprofibb receptet keresi az országban, így a végén 3 győztes kerül majd kihirdetésre. A legprofibb kategóriát természetesen igazi profik díjazzák: Váli Péter borász és a Dunyha tulajdonosa, Érckövi László, a Dunyha séfje, valamint Déri Szilvia, a Házisáfrány gasztrobloggere lesznek a zsűritagok. A legszebb recept a beküldött fotók alapján kerül majd kihirdetésre, a legnépszerűbb recept pedig a Facebook oldalon folyó szavazás alapján. A recepteket az
info@dunyha.hu email-címre vagy a Facebook-oldalukra várják, leírással és fotóval együtt. A nyeremény fejenként egy 10.000 Ft-os vacsora voucher, amit a Dunyha Vendéglőben lehet beváltani.