Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Blog / Sajtóközlemény / Elindult a téli időszámítás a Miniversumban

Elindult a téli időszámítás a Miniversumban

Elindult a téli időszámítás a Miniversumban információk

Az Andrássy úti MINIVERSUMBAN is változásokat hozott a téli időszámítás. Látványos fejlesztésekkel és új programelemekkel rukkolt elő az óriás terepasztal-kiállítás: mostantól éjszakai tárlat, gőzmozdony-show, Gyilkosság az Orient expresszen és interaktív környezettan óra várja a kicsiket és nagyokat a helyszínen.

November 5-től „Éjszaka a MINIVERSUMBAN” címmel különleges programmal várja a város legnagyobb terepasztal-kiállítása a látogatókat. A téli időszámítás alatt minden nap 17.00 és 18.30 között lekapcsolják a belső világítást, hogy a terepasztalok valósághű fényei kapjanak főszerepet. A minivilág éjszakájáról több mint 10.000 apró fényforrás – az épületek belső világítása, a köztéri lámpák valamint a járművek fénye – gondoskodik egyszerre. A varázslatos éjjeli kirándulás Budapestről indul, bebarangoljuk Nyugat-Magyarország emblematikus városait és nevezetességeit, majd Ausztriába és Németországba is ellátogatunk.

Különösen izgalmas program mostantól a Németországot bemutató blokk új attrakciója, a naponta többször jelentkező gőzmozdony-show: az uelzeni vontatási telepen öt gőzmozdony füstölve és hangoskodva idézi fel a régmúlt korok vasúti világát.

Baráti társaságokat és kisebb közösségeket is vár a vadonatúj Gyilkosság az Orient expresszen elnevezésű interaktív, nyomozós csapatjáték, amelynek keretében egy többszereplős dráma bontakozik ki a játékosok szemei előtt: a csapatok tagjainak egymással együttműködve, a MINIVERSUM terepasztalainak felhasználásával, 60 perc alatt kell megoldaniuk a rejtélyt, azaz megtalálni a gaztett elkövetőjét.

A MINIVERSUM nemcsak a nagyokra, a kicsikre is gondolt az őszi-téli újítások során: az alsó tagozatosok körében nagyon népszerűinteraktív környezettan órák szeptember vége óta elérhetőek a kiállítás programjai között. A kisiskolások az iskolapadból kikerülve öt témakörben (domborzat, növényzet, településszerkezet, közlekedés és energia) játékosan tanulhatnak a minket körülvevő világról.

Kocsis Attila, a projekt ötletgazdája és vezetője elmondta: „Korábban azt ígértük, hogy a MINIVERSUM fejlesztése a megnyitást követően is folytatódni fog. Kollégáimmal sokat dolgozunk azon, hogy az élményt még különlegesebbé, még izgalmasabbá tegyük. Azt gondolom ezt a mostani újdonságok is bizonyítják."

Az idén májusban megnyílt MINIVERSUM már több mint 50 000 látogatót vonzott, tehát rövid idő alatt Budapest kiemelkedő családi- és turistalátványosságává vált. Az élményt a gyerekeknek a (külön térítés nélkül igénybe vehető) játszóház, a felnőtteknek a kávéház és a különféle aktivitások teszik teljessé.


Fizetett hirdetés

Még több Blog Városom.hu-n

Fókuszban a damaszkuszi rózsás natúrkozmetikumok

A rózsa és a testápolás kapcsolata a legtöbbünk fejében az illatosítás valamilyen formáját jele...

A környezetbarát az új trend: megújult a Sante natúrkozmetikai termékcsalád!

Néhány különleges termékinnovációval és lendületes, új arculattal rukkolt elő a Sante natúrkozm...

Természetes szupererő? - Ime 5 kihagyhatatlan superfood!

Nyers kakaó, chrolella, maca por, goji bogyó és chia mag. Néhány azon szuperételek közül, melye...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Máj 30

Debrecen Drive – Minden ami gurul
Május 30-31-én a pünkösdi - egyben gyereknapi - hétvégén második alkalommal ismét jön az ország...
Debrecen

Jún 12

Oldtimer Show
A kialakult járványveszély miatt a 2020-as Oldtimer Show megrendezését két hónappal odé......
Budapest

Júl 09

Jade Spirit Fesztivál 2020
2020 nyarán is várja a kiszakadni, feltöltődni, a testileg és lelkileg pihenni vágyókat a dunav...
Érd

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Városom.hu

    

Partnereink
Facebook