Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Blog / Sajtóközlemény / Látogatóban Magyarország legjobb éttermeiben

Látogatóban Magyarország legjobb éttermeiben

Látogatóban Magyarország legjobb éttermeiben információk

Látogatóban Magyarország legjobb éttermében,
legifjabb séftehetségénél és a legprogresszívebb konyhán
 
Az Onyx séfjei a nagymama tanyasi csirkéjét, rakott burgonyát és almás pitét készítenek, ha csak a maguk örömére főznek. A MÁK 22 éves séftehetsége medvehagyma fagylalttal kísérletezik. A Salon étteremben pedig az uborka kifacsart levét ízesítik úgy, mintha hagyományos uborkasaláta lenne, hogy aztán jégkása formájában kerüljön az uborkára.
 
Az elmúlt két hét bővelkedett a történésekben, ami a gasztronómiát illeti. A Bocuse d’Or hazai döntőjén kiderült, hogy Molnár Gábor képviseli hazánkat a leghíresebb szakácsverseny májusi stockholmi döntőjén, a Michelin-kalauz egy újabb éttermet, a Borkonyhát díjazta csillaggal, miközben az Onyx és a Costes is megtartotta a Michelin egycsillagos elismerését, a Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán pedig hazánk legtekintélyesebb szakmai fóruma, a Dining Guide díjazta Magyarország TOP 10 legjobb éttermét, legifjabb séftehetségét és legprogresszívabb konyháját.
 
A három, külön díjjal is elismert étterem séfjei nem elégednek meg az elért eredményekkel és nem ülnek babérjaikon. Újabb ételeken törik a fejüket, újabb és újabb alapanyagokat kutatnak fel, miközben folyamatosan inspirálódnak akár egymás munkájából is. A Dining Guide szerint Magyarország legjobb étterme Szulló Szabina és Széll Tamás főhadiszállása, az Onyx, legifjabb séftehetsége Mizsei János, aki a MÁK bistro konyháját vezeti, a legprogresszívebb konyha pedig a Salon étteremé, melyet Wolf András és Fekete Antonio neve fémjelez. Öt kérdés, öt válasz. Lessük meg, mit főznek!

 
Az Év Étterme: Onyx

 
„Bármiből lehet inspirációt meríteni. Nézegetjük, hogy a többiek mit csinálnak, de nem csak az ízekről van szó, meg az állagokról, hanem a formákról is. Tegnap például épületek tetején csodáltuk a cserepeket, hogy milyen formájuk van, hogyan állnak össze.” – mondja Széll Tamás, a tavalyi Bocuse d’Or döntő magyar résztvevője, és 10. helyezettje.
 
Az Onyx a patinás Gerbeaud házban működik. Nemzetközi hírnevét, elismertségét a Michelin-csillaga is jelzi. A Dining Guide kritikusai szerint ételeik par excellence műalkotások, nemzetközi összehasonlításban is helytállnak.
 
 
Az alapanyag, amit nagyon szívesen használunk:
Őz, marhaoldalas, sóban sült zöldségek, különböző céklák, yuzu és citrusok.
 
Mostanság divatos, de mi másként csináljuk:
Van egy pár ilyen…
 
Egy olyan séf, aki örök inspiráció:
Nem győznénk sorolni…
 
Amikor csak a magunk örömére főzünk:
Nagymama tanyasi csirkéje, rakott burgonya, almás pite és házi disznóságok készülnek.
 
A következő új étel, amin törjük a fejünket:
Egy tökéletes Gerbeaud-ízű desszert.
 

 
Az Év Legifjabb Séftehetségének székhelye: MÁK bistro
 
„Soha nem voltam olyan temperamentumú, hogy ordítsak valakivel, emberségesebben szeretném megoldani a dolgokat. Megmutatom, és elmagyarázom, hogy kell az adott dolgot csinálni, és mindeközben nem emelem fel a hangomat. Szerencsére eddig mindent meg tudtam valósítani, amit elképzeltem.” – értékeli saját magát a 22 éves Mizsei János, a MÁK séfje.
 
A Dining Guide szerint a MÁK a fúziós magyar bisztró egyik népszerű formációja. Érett ízlésű, egyedi utat járó konyha, mely megfelel a nagy elődöknek is, de nem jön zavarba az újdonságoktól sem.
 
 
Az alapanyag, amit nagyon szívesen használunk:
A halak, és a húsok, vöröshúsok vagy vadak, amiken szeretek különböző technológiákat kipróbálni. Most a tokaji régióból érkezik hozzánk bárány, ez biztos, hogy kiváló alapanyag lesz. Nagyon szeretek halakkal dolgozni, ami Franciaországból érkezik.
 
Mostanság divatos, de mi másként csináljuk:
Nem követjük az aktuális divatot, járjuk a saját utunkat, amit kell. Januárban volt az ajánlatunkban egy marhanyak, feketekáposztával és piemonti mogyorófagyival. Úgy érzem, hogy az például elég jól sikerült. Megfelelően érzékeltette azt a bátor, újító koncepciót, amelyet a MÁKban igyekszünk megvalósítani.
 
 
Egy olyan séf, aki örök inspiráció:
Nem tudok csak egy séfet kiemelni, mert ezen a szinten mindenki tud inspirációt adni, de ha meg kéne neveznem pár személyt, akkor az Tom Aikens, René Redzepi, Yann Bernard Lejard és Pascal Barbot lenne.
 
Amikor csak a magam örömére főzök:
Ez nem túl gyakran fordul elő, ilyenkor is megpróbálok valami olyat főzni, ami a környezetemben lévőket is boldoggá teszi! Olyankor jólesik, ha a többiek is beállnak segíteni.
 
A következő új étel, amin töröm a fejemet:
Ami szezonális zöldségekből áll, és kicsit extrémebb ízek jelennek meg benne, különböző textúrákban. Készítettem most egy medvehagyma fagyit. Ezzel sokáig kísérleteztem.
 

 
Az Év Legprogresszívebb Konyhája: Salon
 
„Bármin változtatunk a klasszikus ételeknél, kivéve a régi ízeket. Jó példa erre a magyar kedvenc, az uborkasaláta. Elveszíti az uborka a frissességét, a lényegét, a saláta mivoltját, ha besózzuk, kifacsarjuk, belerakjuk egy ecetes lébe. Ezt mi úgy próbáltuk másként megoldani, hogy kifacsartuk az uborka levét, a léből csináltunk egy jégkását, ami ugyanúgy volt beízesítve, mint egy uborkasaláta, és ezt raktuk rá a friss uborkára” – támasztja alá Wolf András egy példával, miért kaphatták ők a Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gála Legprogresszívebb Konyhájának díját.
 
Az értékelés szerint Wolf András és Fekete Antónió séfek ételeit a szárnyaló fantázia és tűpontos kivitelezés jellemzi. Az étterem a New York Palota eklektikus, olasz reneszánszt idéző két kisebb termében foglal helyet. Színek, ízek, formák kivételes harmóniában kerülnek a tányérokra. A Salon étteremben az utóbbi másfél-két évben Magyarország egyik legizgalmasabb kulináris műhelye jött létre. Éttermük a csúcsminőséget célozza - sikerrel.
 
 
Az alapanyag, amit nagyon szívesen használunk:
Mindig próbáljuk követni a szezonalitást, mindig más a kedvenc, jelen pillanatban talán a legjobban preferált a friss medvehagyma zsenge hajtása.
 
Mostanság divatos, de mi másként csináljuk:
A divatot és a trendeket folyamatosan követni kell, hogy ezek mellett azért megmaradjon a saját stílusunk. Igyekszünk egyedi kompozíciókat készíteni, hogy ne csak belesimuljunk a trendekbe, hanem egy kicsit mi is formáljuk azt.
 
Egy olyan séf, aki örök inspiráció nekünk:
Minden olyan ember, szakember inspirál minket, aki munkával, hivatástudattal és önfeláldozással sikerre viszi a saját és közvetlen környezetét. András Bíró Lajost szokta kiemelni. Nem ismerünk még egy olyan embert, akivel bármikor találkozol 120 fokon ég, ezzel a szakmával kel és ezzel fekszik.
 
Amikor csak a magunk örömére főzünk:
Saját örömünkre sajnos mostanában nem túl sokszor van időnk főzni. Talán az jelenti a legnagyobb örömet, ha más főz nekünk, és ezt nyugodtan el is tudjuk fogyasztani egy kellemes beszélgetés közben.
 
A következő új étel, amin törjük a fejünket, olyan lesz:
Mint az eddig készített ételeink: letisztult, elegáns, markáns ízekkel rendelkező. Mindig törekszünk a megújulásra és arra, hogy kielégítsük a saját és vendégeink igényeit.



Sajtóanyag: Arteregó PR


Fizetett hirdetés

Még több Blog Városom.hu-n

Fókuszban a damaszkuszi rózsás natúrkozmetikumok

A rózsa és a testápolás kapcsolata a legtöbbünk fejében az illatosítás valamilyen formáját jele...

A környezetbarát az új trend: megújult a Sante natúrkozmetikai termékcsalád!

Néhány különleges termékinnovációval és lendületes, új arculattal rukkolt elő a Sante natúrkozm...

Természetes szupererő? - Ime 5 kihagyhatatlan superfood!

Nyers kakaó, chrolella, maca por, goji bogyó és chia mag. Néhány azon szuperételek közül, melye...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Már 17

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz...
Budapest

Már 17

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro...
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

Megosztom



Blog kereső Városom.hu

    

Partnereink




Facebook