Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Blog / Sajtóközlemény / A LEGO globális árbevétele 15 százalékkal nőtt 2014 első félévében

A LEGO globális árbevétele 15 százalékkal nőtt 2014 első félévében

A LEGO globális árbevétele 15 százalékkal nőtt 2014 első félévében információk


A LEGO globális árbevétele 15 százalékkal nőtt 2014 első félévében
 
Az összes régió tekintetében tapasztalt két számjegyű növekedés 11,504 milliárd dán korona forgalmat eredményezett 2014 első félévében, amiben nagy szerepe volt a LEGO® Movie termékek sikerének.
 

Az időközi eredmény főbb pénzügyi adatai:

• A bevétel 2014 első félévében 15 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához képest, a helyi pénznemben mérve (azaz az átváltási árfolyamok hatását kizárva).
• 2014 első félévének bevétele dán koronában 11 százalékkal, 11,504 milliárd dán koronára nőtt, szemben a múlt év azonos időszakára vonatkozó 10,408 milliárd dán koronával.
• Az üzleti eredmény (az adózás, kamatfizetés és rendkívüli tételek előtti nyereség) 2014 első félévére vonatkozóan 3,632 milliárd dán korona volt, szemben a 2013 első félévében elért 3,246 milliárd dán koronával, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.
• A nettó nyereség 2014 első félévében 2,715 milliárd dán korona volt, szemben a 2013 első félévi 2,381 milliárd dán koronával.
• A működési tevékenységekből származó készpénzforgalom 3,383 milliárd dán korona volt, szemben a 2013 első félévében elért 2,908 milliárd dán koronával

 

A pénzügyi eredmények kapcsán nyilatkozva a LEGO Csoport elnök-vezérigazgatója, Jørgen Vig Knudstorp a következőket mondta:

„A 2014 első félévében elért bevételünk több mint háromszorosa a hat évvel ezelőtti, 2008-as első félévi bevételünknek. Nagyon elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel, ami mutatja az elmúlt években tapasztalt igen nehéz gazdasági körülmények ellenére elért növekedést. A 2014 első félévének eredménye annak köszönhető, hogy olyan LEGO® termékeket tudunk kifejleszteni, forgalomba hozni és forgalmazni, amelyek a világ minden táján a gyerekek kívánságlistáinak élén vannak. Különösen nagy örömmel tölt el minket, hogy az olyan klasszikusok, mint például a LEGO City, a LEGO Creator, a LEGO Technic és a LEGO Star Wars™ továbbra is erőteljes növekedést mutatnak világszerte.”


A LEGO Movie termékcsalád meghaladta a várakozásokat

2014 első félévében a bevétel növekedéséhez jelentős mértékben hozzájárultak a LEGO Movie termékek, amelyek A LEGO Kaland című film 2014-es világpremierje kapcsán kerültek forgalomba.

„Nagyon fellelkesít bennünket a LEGO Movie termékek fogadtatása, amelyek jelentős mértékben növelték bevételünket 2014 első félévében.” – fejtette ki John Goodwin Executive Vice President és CFO, hozzátéve:

„A LEGO Movie azt a mindannyiunkban meglévő kreativitást ünnepelte, ami egyben az általunk kidolgozott LEGO termékek alapja is. Minden LEGO készlet sokoldalú, a kreatív építést elősegítő játékélményt kínál, és ez az, amit folyamatosan kínálni szeretnénk a gyerekeknek a világ minden részén.”


Erőteljes növekedés minden régióban

2014 első félévében a LEGO Csoport az értékesítés széles körű fellendülését tapasztalta azokban a régiókban, ahol üzleti tevékenységet folytat.

„A fogyasztói értékesítés növekedése Európában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ázsiában kétszámjegyű volt, amivel minden okunk megvan az elégedettségre, tekintve, hogy a globális játékpiac igen lassan indult be 2014-ben.” – fejtette ki John Goodwin, hozzátéve:

„Még túl korai lenne arra vonatkozóan nyilatkozni, hogy az erőteljes teljesítmény tükröződik-e majd az egész éves eredményekben is, mivel a LEGO fogyasztói értékesítés a naptári év második felében, a karácsony előtti rövid, pár hetes időszakban koncentrálódik. A LEGO Movie termékek erőteljes teljesítménye pozitív hatással volt 2014 első felében, és a továbbiakban meglátjuk, hogyan alakul a termékcsalád értékesítése A LEGO Kaland 2014 második felében esedékes és széles körben várt DVD megjelenését követően.”


Globális jelenlét – egy sikeres stratégia

Az ázsiai térségben piaconként eltérően alakult a LEGO eladások növekedése. A fogyasztói értékesítést illetően a régión belül Kínában volt tapasztalható a legjelentősebb, több mint 50 százalékos növekedés. Ez alátámasztja a LEGO Csoport azon törekvéseit, hogy folytassa a vállalat globalizálását, hogy Ázsia a jövőben jelentős mértékben járulhasson hozzá a növekedéshez.

2014 áprilisában két fontos alkalom is kapcsolódott ehhez a törekvéshez: az első kínai LEGO gyár hivatalos alapkőletétele Jiaxingben, valamint az új sanghaji iroda felavatása, amely a LEGO Csoport öt fő nemzetközi irodájának egyike.

„Ázsiában hatalmas lehetőségek vannak, és mi még csak a tanulási szakaszban vagyunk, most építjük ki a kapacitásainkat a régióban. A gyár és az iroda a fizikai jelenlétünk komoly kiterjesztését jelenti a térségben. A szingapúri másik fő irodánk mellett a sanghaji iroda, valamint az új gyár lehetővé teszi, hogy a stratégiai szempontból fontos funkciók közel legyenek az ügyfeleinkhez, valamint a kínai és ázsiai gyermekekhez és szülőkhöz” – mondta el Bali, a LEGO Csoport ügyvezető alelnöke.

A döntés, hogy LEGO gyár épüljön Kínában, közvetlen következménye a LEGO Csoport azon törekvésének, hogy a legfontosabb piacok közelében gyártsa termékeit.

„Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a LEGO termékeket nagyon gyorsan szállítsuk ki a kiskereskedők és végső soron a gyermekek számára a világ minden részén, világszínvonalú szolgáltatást kínálva ügyfeleink és a fogyasztók részére. Ez sikeres stratégiának bizonyult számunkra, és a LEGO Csoport további globalizálásával reményeink szerint az egész világon még több gyermekhez tudjuk eljuttatni a kreatív játék élményét” – fejtette ki Bali Padda.

2014 első félévében a LEGO Csoport egyéb fontos mérföldköveket is elért ezzel a céllal kapcsolatban.

Európában tovább folytatódott a csehországi LEGO gyár bővítése, a magyarországi Nyíregyházán pedig márciusban egy vadonatúj gyárat avattak fel. A dániai LEGO gyár mellett ezek a gyárak elsősorban az európai piacokon látják el LEGO termékekkel a gyerekeket.

Mexikóban júniusban befejezték a monterrey-i LEGO gyár építését és át is adták azt. A mexikói gyár elsősorban az amerikai piacokat szolgálja ki, és a bővítés várhatóan körülbelül 1 000 új munkahelyet hoz létre.

„Eddig is jelentős erőforrásokat ruháztunk be abba, hogy még globálisabbá tegyük a vállalatot, és ezt a jövőben is folytatjuk, mivel ez az előfeltétele annak, hogy képesek legyünk nagyszerű LEGO élményt biztosítani a gyermekek számára a világ minden táján, és emellett egy olyan, kulturális szempontból sokszínű szervezetet tudjunk kiépíteni, amely globális szinten vonzza a tehetséget és továbbfejleszti azt. Végső soron ez az, ami biztosítja a LEGO Csoport jövőbeni sikereit” – foglalta össze Jørgen Vig Knudstorp.


A sajtóanyagért köszönet a Hill+Knowlton csapatának!


Fizetett hirdetés

Még több Blog Városom.hu-n

Fókuszban a damaszkuszi rózsás natúrkozmetikumok

A rózsa és a testápolás kapcsolata a legtöbbünk fejében az illatosítás valamilyen formáját jele...

A környezetbarát az új trend: megújult a Sante natúrkozmetikai termékcsalád!

Néhány különleges termékinnovációval és lendületes, új arculattal rukkolt elő a Sante natúrkozm...

Természetes szupererő? - Ime 5 kihagyhatatlan superfood!

Nyers kakaó, chrolella, maca por, goji bogyó és chia mag. Néhány azon szuperételek közül, melye...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jún 05

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Jún 05

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

Jún 05

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Városom.hu

    

Partnereink
Facebook