Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Blog / Turisztika / Az utolsó előtti állomáshoz érkezik a kalandvágyó ifjú hölgy, Dobos Judit, az Év utazója

Az utolsó előtti állomáshoz érkezik a kalandvágyó ifjú hölgy, Dobos Judit, az Év utazója

Az utolsó előtti állomáshoz érkezik a kalandvágyó ifjú hölgy, Dobos Judit, az Év utazója információk

Az utolsó előtti állomáshoz érkezik a kalandvágyó ifjú hölgy, Dobos Judit, az Év utazója. Ezúttal Magyarország déli, délkeleti részére tart, hogy felfedezze a dél-alföldi régió számos látványosságát, nevezetességét. A debreceni főiskolás lány nem mindennapi élményekre számíthat itt, hiszen a térségbe látogatók igen gazdag programlehetőségekkel találkozhatnak.

Az ide látogatókat már maga a településhálózat is lenyűgözheti, hiszen a Dél-Alföldön jól megférnek egymás mellett a kisebb, elszigetelt tanyák és a modern városok. Ez a változatosság és a természeti kincsek, legfőképp a gazdag hőforrások, teszik oly izgalmassá a térséget.

Judit első állomása Baja. Itt mindenképp érdemes meglátogatni a Halászati Mini Skanzent, ahol a dunai hagyományos halászatot s az ehhez szükséges eszközöket mutatja be a tárlat gazdag és változatos szemléltetőanyaggal. A kulturális program után mindenkinek jóleshet egy rövid motorcsónakázás aTürr átvágáson („Tejes”) át a Hétház utca illetve a Duna szálló alá. Itt érintetlen természetet találnak. Ha szerencse is úgy akarja, akkor fekete gólya, gém és kormorán is kerülhet lencse végre, de vadkacsa biztosan.

Következő állomás Ópusztaszer (1974-ig Sövényháza) település Csongrád megye Kisteleki járásában. A település elsősorban a történeti emlékparkról híres, ám más érdekesség is található itt. Ilyen a sövénylabirintus, azaz a 21. század mérnöki precizitásával megtervezett fagyal-ültetvény. A legendás csodaszarvast formázó sövényfalak 3,5 kilométer hosszan kanyarognak. Az elágazásoknál a térség történetével, kultúrájával, élővilágával, érdekességeivel kapcsolatos, többféle tematikájú, választhatóan magyar vagy angol nyelvű kérdésekre adott válaszok segítenek a helyes út megtalálásában. Az útvonal fahidakon vezet át, végül egy kilátó nyújt pihenési lehetőséget. Érdemes megnézni a fűzfafonat-labirintus 1200 méter hosszúságú, embermagasságú falait is, amit a Tisza-parti füzek ágaiból fonták, és egy honfoglalás kori övcsat mintáját formázza. A logikai szőnyeglabirintusok szórakoztató és egyben gondolkodtató interaktív játékok. Természetesen az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark sem maradhat ki, ahol számos program kínálja magát. Ilyen a Feszty körkép, a Nomád park és a Skanzen megtekintése is.

A Dél-Alföld egyik legszebb városa lehet a következő úti cél, Szeged. Judit itt egy adag adrenalin löketet kap, hisz lehetősége nyílik repülőgép vezetés kipróbálására és sétarepülésre is. Az izgalmakat nagyszerűen kipihenheti magát egy kellemes szállodában, és kényeztetheti magát a Napfényfürdő Aquapolis szolgáltatásaival is.

Ha a sétarepülés nem jelentett különösebb kihívást, akkor a következő programsorozat biztos nem okoz csalódást. Szegedtől mindössze 15 perces autóútra van Hódmezővásárhely, ami Judit wakeboard programjának helyszíne is egyben (Sun City Wakeboardbeach). Wakeboard végeztével gyors ebéd Hódmezővásárhelyen a Kökénydombi Csárdában, s már indulhat is a következő program.
 
Zárásként érkezés a Békéscsabai repülőtérre, ahol kipróbálható a tandemugrás 3000 méterről.

A Dél-alföldi régiónak egyedülálló adottságai vannak, ami lehetővé teszi a térség fokozottabb kihasználását az aktív- és az egészségturizmus számára. Dél-Alföld a természeti adottságok tekintetében kiemelkedő kínálattal rendelkezik a vízi-, gyalogos-, kerékpáros-, lovas-, vadász-, horgász-, szelíd- és ökoturizmus szélesebb körű elterjesztéséhez. A térség turisztikai kínálatát emellett a régióban megtalálható kulturális örökség, nevezetes látnivalók, kijelölt gyalogtúra útvonalak, vonzó programok jellemzik. Nem szabad megfeledkezni a térséghez köthető “hungaricumokról” sem: a szegedi paprikaőrleményről, halászléről és szalámiról, a makói hagymáról, a Csongrádi borvidék borairól, a szőregi rózsáról és a szegedi papucsról.


Fizetett hirdetés

Még több Blog Városom.hu-n

Uzazz kutyával!

Csodálatos dolog megtapasztalni, milyen hűséggel és szeretettel képes ragaszkodni egy kutya a g...

Park-klub hotelek, szállodák, szállások, éttermek, borospincék, sport - Eger
Park-klub – az Élmény minden téren

Eger és környéke egészen a Mátra csúcsáig, az utazók számára rengeteg csodát és izgalmat rejteg...

Hunép College Hostels Debrecen
Debreceni pihenés a College Hostelekben

A rövidebb, hosszabb látogatások idejét vagy konkrétan a diákéveket teszi felhőtlenné és gondta...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Szep 30

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Okt 14

Tuning és Retro Fesztivál
2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, a fiatal autóőrülteknek
Budapest

Szep 30

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Városom.hu

    

Partnereink
Facebook