Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Blog / Turisztika / Beköszöntött a fesztiválszezon az élvezetek régiójában

Beköszöntött a fesztiválszezon az élvezetek régiójában

Beköszöntött a fesztiválszezon az élvezetek régiójában információk

Az év háromszáz napján napsütötte Burgenlandban is beköszöntött az ősz. Az élvezetek régiójának is nevezett osztrák tartományban ez nem pusztán a levelek sárgulását és a hűvösebb idő közeledtét jelenti, hanem a különleges gasztronómiára és egyedi borkínálatra épülő fesztiválsorozatot, szüreti mulatságokat, a kulináris különlegességeket, és egyedi borkultúrát kedvelőknek kihagyhatatlan időszakot.

Sem a libasült, sem pedig a bor szerelmeseinek nem kell Márton-napig várniuk, hiszen szeptemberben Szüreti ünnepséggel veszi kezdetét a december közepéig tartó szezon, amikor kulináris programok tömkelege váltja egymást Burgenlandban. Szeptember 27-én kerül sor a kizárólag Burgenlandban készített Uhudler Újbor fesztiválra, szeptember 27 és 29 között a Művészet, sütőtök és boros pince élmények nevet viselő programsorozatra, október 4-én a Hurkafesztivál, október 10 és 12 között a Libafesztivál, melyet október 12-én a Gesztenyefesztivál követ.

Libalakoma és borszentelés

November 11-én, Szent Márton napján Burgenlandban felszentelik az újbort, amely mellé ropogós libasültet tálalnak. A libafogyasztásnak nagy hagyománya és kultúrája van Burgenlandban. Korábban Márton napon kezdődött a karácsonyig tartó böjt időszaka, így ez volt az utolsó lehetőség a koplalás előtt a nagy lakomára.  A legenda szerint Szent Márton szerette volna elkerülni a püspöki palota fényűző életét, ezért egy liba ólban bújt el a püspök emberei elől, de a madarak hangos gágogása elárulta őt.

Irány a kaland – két keréken

Az élvezetek régióját keresztülszövik a bicikli utak, melyből csak a Fertő tó környékén 970 kilométer található. A kalandor lelkű látogatók kerékpáron ülve fedezhetik fel az egyedi és utánozhatatlan, immár sárguló borvidék minden zugát. Burgenland nem csak a legnaposabb, hanem a leglaposabb tartomány is egyben, így a terepviszonyok kevésbé veszik igénybe a kalandorok erejét. Mindemellett azok sem unatkoznak itt, akik kihívásra és valami extrémre vágynak, hiszen ugyanezen távokat meg lehet tenni hajtánnyal, segwayekkel és quadokkal is.

Természet szerelmesei, fotósok és felfedezők, ide jöjjetek!

A pannon ősz legszebb és legkülönlegesebb darabkája az UNESCO Világörökség egyik gyöngyszeme, a Fertő– Hanság Nemzeti Park. A magyar-osztrák határon elterülő természeti rezervátum, nem csupán nád-karéjjal, szikes, sós vízzel és mocsaras területekkel rendelkezik, hanem annak változatos élővilágával is, hiszen több mint háromszáz madárfaj él itt. A túrák nemcsak gyalog, hanem lóháton, kenuval, vagy akár hajóval is megtehetők.

Kultúra és végigjárható hagyomány

A Fertő tó és Burgenland déli részének romantikája az opera, operett, nyári színház, musical-ek, klasszikus és jazz, pop és rock stílus kedvelőinek is egyaránt lehetőséget biztosítanak a kikapcsolódásra. Kastélyokban és várakban, a St. Margarethen-i kőbányában, a Pannonia Fields-en vagy a mörbischi víziszínpadon kel életre a kulturális élet színe-java.
 
A sajtóanyagot köszönjük a Café PR csapatának.


Fizetett hirdetés

Még több Blog Városom.hu-n

Uzazz kutyával!

Csodálatos dolog megtapasztalni, milyen hűséggel és szeretettel képes ragaszkodni egy kutya a g...

Park-klub hotelek, szállodák, szállások, éttermek, borospincék, sport - Eger
Park-klub – az Élmény minden téren

Eger és környéke egészen a Mátra csúcsáig, az utazók számára rengeteg csodát és izgalmat rejteg...

Hunép College Hostels Debrecen
Debreceni pihenés a College Hostelekben

A rövidebb, hosszabb látogatások idejét vagy konkrétan a diákéveket teszi felhőtlenné és gondta...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Dec 09

Diótörő
A Diótörő meséjét –Csajkovszkij csodálatos balettja révén– mindenki ismeri. A Nektár Színház ol...
Budapest

Dec 09

Klasszikus filmvígjátékok egy csésze tea mellett - Szent Péter esernyője (1958)
A Csili filmmúzeuma klasszikus magyar vígjátékokat és egy jó beszélgetést, nosztalgiázást kínál...
Budapest

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Városom.hu

    

Partnereink
Facebook