Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Hasznos / Adatkezelési Feltételek

Adatkezelési Feltételek

1. Az alapadatok, hirdetések és egyéb közzétett információk tartalma

 

Az alapadatok, hirdetések és egyéb közreadásra szánt információk (közreadásra szánt információk) tartalmáért az Adatközlő felelős.

 

Az MTT jogosult moderátori eljárás keretében fölülvizsgálni az Adatközlő által megjelentetni kívánt szöveges, képi, grafikus, stb. információt. Az eljárás keretében az MTT visszautasíthatja a közreadásra szánt adat megjelentetését, amennyiben az jogszabályt vagy etikai normát sért. Az MTT abban az esetben is jogosult visszautasítani a megjelentetést, ha annak teljesítése üzleti érdekeit sérti.

 

Adatként, fényképként vagy bármely más formában közreadásra szánt információ visszautasítására különösen okot adhat, ha jogosulatlan adatkezelés gyanúja áll fenn, vagy ha a közreadásra szánt információ

 

 • hamis adatot tartalmaz
 • szerzői jogot vagy üzleti titkot sért
 • magánszemélyt, üzleti szereplőt, nemzetet, országot, közösséget becsmérel, vagy más módon bárki jó hírnevét sérti
 • erőszakra buzdít vagy ember ellen használatos fegyvert reklámoz
 • vallást, etnika hovatartozást, szexuális beállítódást, betegséget, stb. pozitív vagy negatív minősítéssel illet, vagy bármilyen más módon személyiségi jogot sért
 • kábítószer termelésére, forgalmazására, fogyasztására ösztönöz
 • személyes szexuális szolgáltatást kínál
 • a közönség számára megbotránkoztató lehet
 • egyéb jogszabályba vagy közerkölcsbe ütközik.

Az Adatközlő felelős azért, hogy az általa közreadott információ ne tartalmazzon valótlan adatot, ne sértsen jogszabályt és etikai, erkölcsi normákat. Az Adatközlő felelőssége attól függetlenül fennáll, hogy a az általa megadott adatokat és egyéb információkat az MTT moderátora felülvizsgálja vagy sem.

 

2. Az alapadatok és a hirdetések kezelése (adatkezelés) és felhasználása

 

A névsorokban közétett adatokat és hirdetéseket kizárólag a szokásos telefonkönyvi tudakozódás céljával szabad felhasználni. Ettől eltérő célú felhasználásra, az adatok bármely célú tömeges kezelésére, kinyerésére kizárólag az MTT írásos engedélye adhat felhatalmazást.

 

Kiemelten tiltott:

 

 • az adatoknak a mindennapos telefonkönyvszerű használatot meghaladó mértékű, tömeges kinyerése, akár kézi erővel, akár fényképezéssel, másolással, bármely sokszorosítási technikával, akár számítógépes program használata révén
 • az adatbázis vagy annak részletének felhasználása bármilyen névsorhoz, listához vagy bármilyen más adatgyűjteményhez, függetlenül attól, hogy mi a fölhasználás célja
 • az egyes adatok, az adtabázis vagy annak részlete, továbbá az MTT által kiadott névsorok továbbértékesítése.

 

2.1. Adatkezelési eljárások a távközlési szolgáltatóktól kapott adatok

 

Az MTT a távközlési szolgáltatóktól kapott adatokat a bennük foglalt adatkezelési utasításnak megfelelően kezeli. Az adatkezelési utasítás a távközlési előfizetői szerződés része, annak tartalma az előfizető és a távközlési szolgáltató közötti megállapodástól függ. Az adatkezelési utasítás módosítását a szerződő távközlési szolgáltatónál lehet kezdeményezni.

 

Az MTT-hez nem érkezik olyan előfizetői adat, melynek tulajdonosa megtiltotta adatainak közzétételét a telefonkönyvben.

2.2. Adatkezelési eljárások személyes adatokra vonatkozóan

Az MTT a személyes adatokat kizárólag akkor jelenteti meg és/vagy adja tovább harmadik személynek, ha arra az adat tulajdonosától határozott igenlő hozzájárulást kap. A személyes adatok üzletszerzési célra való felhasználásának tiltását az MTT a jogszabálynak megfelelően jelöli a kiadványaiban.

Az MTT az adatkezelésre vonatkozó korlátozásokat minden alvállalkozójával szemben szerződésben köti ki. Az adatok harmadik fél általi jogtalan kezelését az MTT folyamatosan frissített, korszerű számítógépes technológiával gátolja.

2.3. Adatkezelési eljárások az Arany Oldalakban megjelenni szándékozó szereplők számára

Az Adatközlő (intézmény estében a nevében eljáró személy is) felelős azért, hogy jogosult az általa megadott adat kezelésére és kiadására.

Amennyiben az Adatközlő intézmény, a nevében eljáró személy a jelen dokumentumban tartalmának elfogadásával kijelenti, hogy jogosult az adott intézmény nevében adatot szolgáltatni.

Az Adatközlő vállalja, hogy adatainak változását haladéktalanul bejelenti az MTT-nek, illetve az általa Online közzétett adatokban és információkban történt változást haladéktalanul érvényesíti.

Az Adatközlő tudomásul veszi, hogy a távközlési névsorok kiadásának és terjesztésének üzleti alapját a hirdetési bevételek biztosítják, ezért hozzájárul, hogy az általa közzétett adatokat üzletszerzési célra felhasználják.

 

2.4. A Felhasználó online belépést biztosító adatainak védelme

 

Az MTT és az Adatközlő egyaránt kötelezi magát arra, hogy a regisztráció során megküldött vagy más módon átadott illetve megkapott felhasználói nevet és jelszót, sem azok módosítását harmadik félnek nem adja át, és azokhoz való hozzájutását megakadályozza.

 

2.5. Az adatok törlése

 

Az MTT az adattulajdonos utasítására törli az általa megadott adatokat adatbázisaiból.

 

A távközlési szolgáltatóktól kapott adatok esetében az adattörlést a távközlési szolgáltatónál lehet kezdeményezni.

 

Az MTT számviteli bizonylatain szereplő adatokat –kizárólag a bizonylat kiállításához köthető céllal – az MTT köteles kezelni addig, amíg a bizonylat jogszerűen megsemmisíthető. Az adatok a bizonylatok megsemmisítésével szintén megsemmisülnek.

 

 


Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Hasznos Városom.hu-n

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Dec 09

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Dec 09

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Dec 09

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

MegosztomPartnereink