Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Spar Budapest Maraton 2013

Belváros | 1146 Budapest, Hősök tere (rajt)

Spar Budapest Maraton információk

SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál


Az ország legnagyobb és egyik legnépszerűbb futóversenye a már negyed évszázados SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál ahol mindenki megtalálja az igényéhez illő távot és tempót.

A futófesztivál nevet nem véletlen kapta a rendezfény, hiszen a maratoni táv teljesítése meleltt, ki ki tüdeje és állóképessége szerint futhat a pár száz métertől akár a 42 kilométers távig, hogy mindenki átadhassa magát a futás örömének és a mozgás élvezetének.

A maratoni távfutóinak nem kevésbé élvezetes látványban lehet résziük mint a Budapesti Nemzetközi Félmaraton résztvevőinek.  A Hősök terérőlrajtoló mezőny versenyének olyan látnivalók biztosítank csodálatos hátteret többek közt, mint az Andrássy út, Gellért tér, Margit híd, Kossuth Lajos tér, Szabadság híd vagy Fővám tér.

 

Spar Budapest Maraton 2013 infókért katt a többi fülre!

 

A legfrissebb hírekért keress minket a facebookon is!
Adatforrás: futanet.hu
Szöveg: varosom.hu

A Spar Maraton 2013-ban is igazi futófesztivál szerepet tölt be, elvégre nem véletlen hogy a több mind negyedszázados rendezvény mára már az egyik legnépszerűbb hazai futóeseménnyé vált.

Spar Budapest Maraton 2013
Forgalmi korlátozások a Futófesztivál ideje alatt >>>

Spar Futófesztivál 2013 nevezés

 


A Spar Budapest Maraton 2013 tervezett útvonala:

Tervezett útvonal, ami a fővárosi út-, és hídépítések, valamint a 4-es metró építésének függvényében változhat!

Hősök tere (körben) - Andrássy út-Bajcsy Zsilinszky út - FORDÍTÓ (az Anker köznél) - Andrássy út - Nagymező utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca - FORDÍTÓ (a Honvéd utcánál) - Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - József Attila utca - Széchenyi István tér (körben) - Eötvös téri lehajtó - Pesti alsó rakpart - Közraktár utca - FORDÍTÓ (a Boráros térnél) - Közraktár utca - Fővám tér (Budapesti Corvinus Egyetem előtt) - Szabadság híd - Szent Gellért tér - Műegyetem rakpart - Pázmány Péter sétány - Magyar Tudósok körútja - Hevesy György út - Neumann János utca - Pázmány Péter sétány - Dombóvári út - FORDÍTÓ ( a Vízpart utcai felhajtó előtt) - Dombóvári út - Budai alsó rakpart - Halász utcai felhajtó - Bem rakpart - Jégverem utca - Fő utca - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi István tér - Eötvös téri lehajtó - Pesti alsó rakpart - FORDÍTÓ (a Fővám téri lehajtónál) - Pesti alsó rakpart -FORDÍTÓ ( a Dráva utcai felhajtónál) - Szent István parki felhajtó - Újpesti rakpart - Jászai Mari tér - Margit híd - Margitsziget központi út - Kertmozi útja - Hajós Alfréd sétány - Margitsziget, Központi út - Margit híd (északi járda Pest felé) - Jászai Mari tér - Balassi Bálint utca - Markó utca - Honvéd utca - Alkotmány utca - Nyugati téri felüljáró - Váci út - Ferdinánd híd alatt - Lehel út - Dózsa György út - Hősök tere - Kós Károly sétány - Városligeti körút - Zichy Mihály út - FORDÍTÓ (a Paál László útnál) - Zichy Mihály út - Városligeti körút - Olof Palme sétány - Benczúr utca - 56-osok tere

A 28. Spar Maraton rajt időpontja: 2013.10.13., 09:30
 

 


Frissítés

Frissítő állomások tervezett helyei, amik a fővárosi út-, és hídépítések, valamint a 4-es metró építésének függvényében változhatnak

- 1. Alkotmány utca kb. 4,3 km (víz)
- 2. Pesti alsó rakpart (a Vigadó téri hajóállomásnál) kb. 7,3 km (víz, powerade, banán, citrom, szőlőcukor)
- 3. Műegyetem rakpart (a BME főépületénél) kb. 11,1 km (víz, powerade, banán, citrom, szőlőcukor)
- 4. Budai alsó rakpart (az A38 hajónál) kb. 15,6 km (víz, powerade, banán, citrom, szőlőcukor)
- 5. Budai alsó rakpart (a Halász utcai felhajtónál) kb. 18,7 km (víz)
- 6. Pesti alsó rakpart (a 2-es állomással azonos helyszínen) kb. 23,3 km (víz, powerade, banán, citrom, szőlőcukor)
- 7. Pesti alsó rakpart (a Szent István park alatt) kb. 26,1 km (víz)
- 8. Margitsziget, Központi út (a Centenáriumi emlékműnél) kb. 29,2 km (víz, powerade, banán, citrom, szőlőcukor)
- 9. Margitsziget, Központi út (a Centenáriumi emlékműnél) kb. 33,1 km (víz, powerade, banán, citrom, szőlőcukor, Coca-Cola)
- 10. Alkotmány utca (az 1. állomással azonos helyen) kb. 35,2 km (víz)
- 11. Dózsa György út-Szabolcs utca sarok kb. 37,8 km (víz)
- 12. Városligeti körút (a Városligeti Sörsátornál) kb. 39,1 km (víz, powerade, banán, citrom, szőlőcukor, Coca-Cola)
- 13. Városligeti körút (az Olof Palme sétány előtt) kb. 41 km (víz)

Egyéni frissítő leadására a versenyközpontban lesz lehetőség a helyszínen a versenyközpontban, legkésőbb október 13-án 8:45-kor.

Minden frissítőállomáson lehetőség van a rajtcsomagban kapott szivacs megnedvesítésére.

Hasznos:
- A frissítőállomásokon a poharas frissítőt csak a mezőny elejének és a végének tudjuk kézbe adni. Amikor a futók sűrűn érkeznek már neked kel elvenni az italodat.
- A frissítőállomásoknál keletkezik gyakran a legnagyobb baj. Ne próbálj meg becsúszni két futó között egy gyors italért vagy ételért. A futóversenyen is tartsd be az alapvető illemszabályokat, várd ki a sorod és emlékezz rá, hogy gyakran a távoli végen vannak kevesebben. Ne vegyél el többet, mint amire szükséged van, mert valószínűleg számos futó lesz mögötted, akiknek még nálad is nagyobb szüksége lehet a frissítésre. 

A Spar Budapest Maraton 2013 jótékonysági futások

Fuss az életekért! - Egy különleges gyerekváltó az UNICEF céljaiért
Szántó Dávid tévériporter ötlete megvalósulásaként egy különleges kezdeményezésnek ad otthont a rendezvény. Öt kontinens 42 országának képviseletében 59 gyerek futja le a klasszikus maratoni távot, hogy az UNICEF Magyar Bizottsággal együtt felhívják a figyelmet a világszerte nehéz körülmények között élő sokmillió gyermekre. A gyerek staféta tagjai –egyedül, vagy párban– egy-egy kilométert teljesítenek, két tapasztalt maratonista – Lőw András és Turcziné Soós Éva– kíséretében. A tervek szerint a palesztinai és az izraeli kisgyerek épp a Lánchídon váltják egymást.

A FODISZ, mint a  legtöbb fogyatékkal élő gyereket diáksport rendszerben koordináló szövetség  fontosnak tartja az okt. 13-i rendezvényt, mert ennek a példáját felhasználva tervezi integrálni a társadalomba a fogyatékkal élő diákokat, akik ezúttal 600 métert teljesítenek majd.

Rendezvényein szervezőként és támogatóként a BSI 2008 óta rendszeresen áll jótékony célok mellé. Arra törekszünk, hogy az általunk szervezett sportrendezvények szerves része legyen a jótékonyság, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében.

Suhanj! Alapítvány célja rendszeres sportolási lehetőség biztosítása látás- és mozgássérültek számára, több sportágban is. Törekvésük saját eszközpark kiépítse és folyamatos bővítése.  A Suhanj! a BSI egyik stratégiai jótékonysági partnere. Idén őket támogatjuk a versenyeinkre befizetett jótékonysági nevezési díjakkal. Ennek a 320.000 Ft-os adománynak a jelképes átadására kerül sor most. Az adományt Pásztory Dóra paralimpiai bajnok úszó veszi át.

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor jótékonysági futóközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre. A futó ősz legnagyobb eseményére toborzásuk nyomán eddig 128 jótékony futó jelentkezett. A Flora Maratonstaféta mezőnyében ott lesz a Kiscsillag zenekar is. A négy népszerű zenész, Lovasi András, Leskovics Gábor Lecsó, Ózdi Rezső és Mihalik Ábel, 1 000 000 Ft összegyűjtésére vállalkozott.

Versenyeinken immár hagyomány, hogy jótékonysági futócipő és futóruha gyűjtéstszervezünk és az így összegyűlt, hétköznapi használatra még alkalmas sportcipőket, sportruhákat egy-egy jótékonysági szervezet közreműködésével juttatjuk el a rászorulókhoz. Ez a gyűjtés most a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen zajlik. Fizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Programok

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Szep 30

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Okt 14

Tuning és Retro Fesztivál
2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, a fiatal autóőrülteknek
Budapest

Szep 30

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

Fizetett hirdetés

Térkép

Szállás a közelben

1 Mirage Fashion Hotel Budapest

Az elegáns, 4 csillagos Mirage Fashion Hotelnek 19. században épült bájos villa ad otthont...

2 Benczúr Hotel Budapest

Budapest belvárosában, a világörökség részét képező Andrássy úttal párhuzamosan fe...

3 City Park Apartment Budapest

Ha kényelmes és napfényes szállásra vágyik Budapest szívében, otthonos stúdió apartma...

Látnivalók a közelben

1 A leghíresebb magyar nyomában

Rejtélyek Városához adott egy térkép, egy feladatsor és egy merénylet, melyet csak rejt

3 Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum állami alapítású és fenntartású országos múzeum Budapesten,...

Shopping a közelben

1 O-Ring Kft.

Kaphatók és rendelhetők: simmeringek, O-gyűrűk, Seeger gyűrűk, hidraulika-pneumatika tö...

3 Pomádé Szépségszalon

Szépségszalonunk a Belvárosban (Szondy u. 55.) 2 éve működik. Minőségi szolgáltatás, ...

MegosztomProgram, esemény kereső Városom.hu

Partnereink
Facebook